Това се случи, след като САЩ наложиха вето върху проекторезолюцията на

...
Това се случи, след като САЩ наложиха вето върху проекторезолюцията на
Коментари Харесай

Антониу Гутериш осъди парализата на ООН по отношение на конфликта в Газа

Това се случи, откакто Съединени американски щати наложиха вето върху проекторезолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, настояваща за неотложно филантропично преустановяване на огъня в анклава.

В речта си на Форума в Доха Гутериш съобщи, че Съветът за сигурност е неподвижен от геостратегически различия, което компрометира способността му да откри решение на войната.

" Авторитетът и доверието в Съвета за сигурност бяха съществено накърнени " от закъснялата му реакция на спора, като ударът по репутацията му се усложни от ветото на Съединените щати в петък върху резолюция, призоваваща за преустановяване на огъня в Газа, добави той.

Проекторезолюцията беше готова след невижданото позоваване от страна на генералния секретар на Организация на обединените нации на член 99 от Устава на Организация на обединените нации, който му разрешава да притегли вниманието на Съвета за сигурност към въпрос, който " може да заплаши поддържането на интернационалния мир и сигурност ".

" Повторих апела си за оповестяване на филантропично преустановяване на огъня... за жалост Съветът за сигурност не съумя да го направи ", сподели генералният секретар.

" Мога да обещая, че няма да се откажа ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР